New battery did not solve my issue... I need help! - Page 2



Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 21 to 28 of 28

Thread: New battery did not solve my issue... I need help!

  1. #21
    Riceburner's Avatar
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Stuck in Reality
    Posts
    7,187

    Re: New battery did not solve my issue... I need help!

    hmmm....I'm in the marked for a new used battery.

  2. #22

    Join Date
    Sep 2016
    Posts
    428

    Re: New battery did not solve my issue... I need help!

    Quote Originally Posted by Riceburner View Post
    hmmm....I'm in the marked for a new used battery.
    Friend of mine took battery off my hands. If I still had it I would have given it to you for free. I see why! Because there was never anything wrong with the old battery HAHA!
    Sorry

  3. #23
    Riceburner's Avatar
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Stuck in Reality
    Posts
    7,187

    Re: New battery did not solve my issue... I need help!

    lol....always a day late.

  4. #24

    Join Date
    Sep 2016
    Posts
    428

    Re: New battery did not solve my issue... I need help!

    Both the stator and the rectifier are shot. Previous owner replaced with aftermarket parts last summer that costed him $300 for both stator and RR. Iv done some research on the zx6r forums and everyone says stay away from the cheap quality aftermarket stator and RR(more expensive aftermarket like "RICK'S" is ok tho). The OEM parts are really expensive, but it will give me peace of mind and I won't have to do the service again next year.
    Also, his friend did the service on his driveway and none of the wires were properly put back together. They were zip tied and tangled rather than being in the correct locations around the fairings and frame.
    This wouldn't have hapenned so pre maturely if OEM replacement parts were used.

  5. #25

    Re: New battery did not solve my issue... I need help!

    Quote Originally Posted by arogal View Post
    Both the stator and the rectifier are shot. Previous owner replaced with aftermarket parts last summer that costed him $300 for both stator and RR. Iv done some research on the zx6r forums and everyone says stay away from the cheap quality aftermarket stator and RR(more expensive aftermarket like "RICK'S" is ok tho). The OEM parts are really expensive, but it will give me peace of mind and I won't have to do the service again next year.
    Also, his friend did the service on his driveway and none of the wires were properly put back together. They were zip tied and tangled rather than being in the correct locations around the fairings and frame.
    This wouldn't have hapenned so pre maturely if OEM replacement parts were used.
    Just used Ricks Stator and Reg/Rec on my bike, work really well.

  6. #26

    Join Date
    Sep 2016
    Posts
    428

    Re: New battery did not solve my issue... I need help!

    Quote Originally Posted by Hyperion View Post
    Just used Ricks Stator and Reg/Rec on my bike, work really well.
    Ya I've heard. It was only $60 less for both for Rick's son just got oem instead.

  7. #27

    Join Date
    Sep 2016
    Posts
    428

    Re: New battery did not solve my issue... I need help!

    Well this sure explains a lot! Thing is toast. Replaced rectifier with OEM also. Previous installation for the stator was a hack job and wasn't even sitting flush in the rotor....glad there wasnt any rotor damage because that would have been another $300 for the part. Bikes running strong again!
    Last edited by arogal; 09-13-2018 at 11:18 AM.

  8. #28
    Moderator
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    on my bike
    Posts
    8,035

    Re: New battery did not solve my issue... I need help!

    That looks ... crispy.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •