Freedom Mobile. Anyone on it? - Page 3



Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 41 to 55 of 55

Thread: Freedom Mobile. Anyone on it?

  1. #41
    sburns's Avatar
    Join Date
    Jul 2017
    Location
    Toronto
    Posts
    238

    Re: Freedom Mobile. Anyone on it?

    I am also on Freedom (previously Wind) with a iphone 5S. Been with them for 4 ish years. It's a mixed blessing. Maybe over the past year or so it has gotten marginally better. But there are some weird stuff that happens. I am in the GTA, so I should not have much problems, but they are there. Spotty on central 401, certain areas of downtown when you go inside a building lost signal, data log jams not receiving data event when signal is good.

    But the plus side is the price and straightforward billing, which never gets screwed up. The latter is a huge bonus over the blue and red devils whom seem to purposely mess that up. I have had maybe 1 or 2 issues with my billing with Freedom in 4 years. Saving my time not dealing with it has been great.

    As someone mentioned buying a phone with Wind might be the best option to take advantage of their network. I have an older phone and they don't seem very enthused to support it even though they are late to game and it was supported buy the other networks. Like Wifi calling, which would ease network issues.

    I think they have no contracts so if you sign up you can always move onto something else.
    See you out there - 2012 HD Electra Glide

  2. #42

    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Aprilia Caponord (RIP), 1974 mini
    Posts
    4,608

    Re: Freedom Mobile. Anyone on it?

    Quote Originally Posted by sburns View Post
    I am also on Freedom (previously Wind) with a iphone 5S. Been with them for 4 ish years. It's a mixed blessing. Maybe over the past year or so it has gotten marginally better. But there are some weird stuff that happens. I am in the GTA, so I should not have much problems, but they are there. Spotty on central 401, certain areas of downtown when you go inside a building lost signal, data log jams not receiving data event when signal is good.

    But the plus side is the price and straightforward billing, which never gets screwed up. The latter is a huge bonus over the blue and red devils whom seem to purposely mess that up. I have had maybe 1 or 2 issues with my billing with Freedom in 4 years. Saving my time not dealing with it has been great.

    As someone mentioned buying a phone with Wind might be the best option to take advantage of their network. I have an older phone and they don't seem very enthused to support it even though they are late to game and it was supported buy the other networks. Like Wifi calling, which would ease network issues.

    I think they have no contracts so if you sign up you can always move onto something else.
    A full-fledged freedom plan seems to be cheaper than a small data package from the big guys. Has anyone contemplated using freedom for data and a big guy for phone? Can dual-sim phones access both sims at once or do you have to select which one to use? This obviously costs more, but life is too short to be fighting with my phone to make a call.

  3. #43
    48Connor's Avatar
    Join Date
    Feb 2016
    Location
    Durham
    Posts
    283

    Re: Freedom Mobile. Anyone on it?

    Quote Originally Posted by RockerGuy View Post
    Or he could just give me his plan.

    Don't blame a guy for taking an opportunity.
    Haha if I could sell it off I would

    Quote Originally Posted by PrivatePilot View Post
    I would try a different handset before blaming it on the network. Having service in the same spot one day, and not the next doesn't sound like a network issue - the towers don't change location or strength, or turn on and off randomly. If you have a friend with an old phone they're not using any more see if they'll loan it to you for a few days and see if you find a difference. I suspect you will.

    As for their out of network coverage, I've found it good. Face it, they don't have a network outside of their own, so you're roaming on the Big3. Yes, it's not a graceful handoff between their home network and roaming, and sometimes your phone tries to hold onto the home network for far too long before giving up and switching, but again, I consider that one of the minor inconveniences of saving a few hundred $$$ every month between both of our lines.



    $80/Month on a the Big3 will get you a plan with a few gigs and steep data overages. After becoming used to 8-10 gigs at full speed, and no cost overages (at a reduced speed, sure, but whatever) you'll soon find yourself paying $150/month or more to enjoy the same amount.
    Idk, if I'm in my basement, I get zero bars to no service on Wind, but if it jumps to roaming I get 2 or 3. Getting it to make the jump is tough because it holds on for ever. It's happened on both my old Galaxy Nexus, Nexus 5, and this Moto. Would 4G would make it better? Maybe, but I'm not paying $1200 to find out.

    Ooo I remember another thing. When the phone says you have 2 bars and then you go to load something and it completely goes to zero service...

    I have unlimited now and the most I've ever used since I joined Wind was 5 gigs, which was watching YouTube videos from Oshawa to the states in the car. I think I average like 1.25 gigs a month. I don't use it as a GPS often, so maybe thats why its so low, but damn 10 gigs is a lot.
    2016 Suzuki DRZ400SM
    1978 Honda PA50

  4. #44
    RockerGuy's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Dreamland
    Posts
    15,252

    Re: Freedom Mobile. Anyone on it?

    Quote Originally Posted by Ashtonator View Post
    Thanks a lot for all your detailed feedback guys.

    I think im gonig to do what some suggested and get a temp sim. I will report back once i have a decent amount of time with it to see how it performs.

    Just a little update though. My brother got a temp line 3 days ago and standing side by side with him in Mississauga, his LTE on Freedom was about 70-80% faster than my Fido LTE when we ran a speed test.

    Thanks again for the replies and ill update here once i get a little time with the network.
    It doesn't hurt to try. There is no contract & if you don't like it, just leave. Get an old phone from Kijiji which works with their network.

    Another thing is they have antennas in the subway stations. Not alot can boast about that.
    “The problem with socialism is that you eventually run out of other people's money.” ―Margaret Thatcher

  5. #45

    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Aprilia Caponord (RIP), 1974 mini
    Posts
    4,608

    Re: Freedom Mobile. Anyone on it?

    Quote Originally Posted by 48Connor View Post
    but damn 10 gigs is a lot.
    Without video, yes it is. Video can consume a remarkable amount of data. I started watching amazon prime at night, you don't get to pick the quality, it just autoscales to the highest it can support. At 4K, that is ~7 GB/hour. I may need to switch to unlimited internet at home as this will put a hurting on my 400 GB limit.

  6. #46

    Re: Freedom Mobile. Anyone on it?

    Former Wind Mobile customer here (twice). I always found the issue to be how the AWS signal was delivered, not the coverage. i.e. above or below ground it was always a real issue to get a reliable connection.

    Hopefully its improved since then.
    17' FZ09 Intensity White
    "Don't confuse my attitude with my personality. My personality is who i am, my attitude depends on who you are."

  7. #47
    Robbo's Avatar
    Join Date
    May 2014
    Location
    Oakville, ON
    Posts
    337

    Re: Freedom Mobile. Anyone on it?

    Just got to St. Catharines and I am on LTE here .

  8. #48
    RockerGuy's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Dreamland
    Posts
    15,252

    Re: Freedom Mobile. Anyone on it?

    Quote Originally Posted by Robbo View Post
    Just got to St. Catharines and I am on LTE here .
    Enjoy, No Roaming!
    “The problem with socialism is that you eventually run out of other people's money.” ―Margaret Thatcher

  9. #49
    Joe Bass's Avatar
    Join Date
    May 2014
    Location
    da 'bridge
    Posts
    9,684

    Re: Freedom Mobile. Anyone on it?

    Quote Originally Posted by RockerGuy View Post
    Or he could just give me his plan.

    Don't blame a guy for taking an opportunity.
    You beat me to it. I was thinking the same thing.

    sent from my Purple LGG4 on the GTAM app
    Originally Posted by inreb

    His wife would.love to tools user the tree. You know, user the tree. To tools.

  10. #50
    PrivatePilot's Avatar
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    Arrrrrrrrrr.
    Posts
    5,114

    Re: Freedom Mobile. Anyone on it?

    For some, a lot of data isn't a big need - I know people who make do with 1-3 gigs a month, but these are the people who work in places with blanketed wifi, eat lunch at places with wifi, and then drive home to their wifi there.

    For people like me who are on the road all day long, well....gigs go WAY faster. I had a 6 gig plan with Fido since 2007-2008 when they first came out, and I had held onto that plan with my fingernails until the day I left, but reality was it just wasn't enough anymore - I was regularly going at LEAST 1 to 2 gigs over every month, and at $25/Gig overage or whatever I was paying (which compared to their $50 !!! per gig overage fee now was a deal! Insane!) ended up leaving me with $120-$140/month bills, before taxes.

    In the end, yeah, the Freedom network is not perfect. It does weird stuff sometimes, and yeah, there's holes in the service, but again, when I'm paying <$40/month for service now versus $140/month, that $1200/year in savings makes it totally worth it to me. My experience thus far is that 95% of the time it works acceptably well, and in the last few weeks alone with the LTE rollout things have got dramatically better even.
    --VTX1300 (Mine)
    ---VStar 650 (Wife)
    ----GZ250 Marauder (Sold)
    Insurance Price Heat Map
    Quote Originally Posted by Sunny S
    My other car is a reservation. Tesla Model 3

  11. #51
    Domon's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Mississauga(Mavis/Rathburn)
    Posts
    466

    Re: Freedom Mobile. Anyone on it?

    Garbage service

    Sent from my LG-H812 using GTAMotorcycle.com mobile app

  12. #52
    Domon's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Mississauga(Mavis/Rathburn)
    Posts
    466

    Re: Freedom Mobile. Anyone on it?

    Lte only works on their LTE band 66 phones for GTA band4 is freedom LTE in Ottawa

    Sent from my LG-H812 using GTAMotorcycle.com mobile app

  13. #53

    Re: Freedom Mobile. Anyone on it?

    My plan gives me 400M and I never come close. Fido gave me a 1G promo last year and it was all wasted. Seems kinda desperate to watch videos on a phone, especially when there's a cheaper, better, venue called home!
    The odd times I felt I'd approached the truth, it rested on the premise that people are essentially good and smart.

  14. #54

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Etobicoke, ON
    Posts
    3,252

    Re: Freedom Mobile. Anyone on it?

    Thinking of getting rid of my Telus plan and looking into Freedom. Spend most of my time in the GTA with the odd trip to the cottage in Wasaga....and from what I'm reading here the price can't be beat!

    2013 CB500F (Guess considering the pattern of 2x cc...next bike must be a 1000!)
    2011 CBR250R
    2008 CBR125R (Enjoyed...sold...not forgotten)

  15. #55
    PrivatePilot's Avatar
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    Arrrrrrrrrr.
    Posts
    5,114

    Re: Freedom Mobile. Anyone on it?

    Quote Originally Posted by mimico_polak View Post
    Thinking of getting rid of my Telus plan and looking into Freedom. Spend most of my time in the GTA with the odd trip to the cottage in Wasaga....and from what I'm reading here the price can't be beat!
    Definately get a SIM and test it first before porting over your existing number. Some people find it good, some find it just acceptable, and some don't like it at all - really depends on what your expectations are to begin with, and how the service is in the areas you frequent/work/live.

    With handset unlocking being mandated free now by the CRTC it's easier than ever to do exactly this - get your current handset unlocked and try it out on a competitor.
    --VTX1300 (Mine)
    ---VStar 650 (Wife)
    ----GZ250 Marauder (Sold)
    Insurance Price Heat Map
    Quote Originally Posted by Sunny S
    My other car is a reservation. Tesla Model 3

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •